RaveFit Origins Cutting Sportschema

RaveFit Origins Cutting Sportschema

Introductie

Welkom bij het cutting sportschema van RaveFit, speciaal ontworpen om onze nieuwe Origins collectie te vieren en voor diegenen die willen afvallen en tegelijkertijd zoveel mogelijk spiermassa willen behouden. Met de zomer in aantocht, zorgt dit schema ervoor dat onze RaveFitters in topvorm om te kunnen flaneren tijdens een actieve en energieke zomer. Bij dit schema draait alles om het balanceren van effectieve training en herstel om optimale resultaten te behalen.

 

Programma Overzicht

  • Type schema: Cutting
  • Niveau: Gemiddeld - Gevorderd
  • Aantal dagen per week: 5 dagen
  • Duur: 8 weken (herhaalbaar)
  • Doel: Vetverlies met behoud van spiermassa
  • Gemiddelde trainingsduur: 60 - 75 minuten + 15 minuten cardio

Download schema hier

 

Over het Schema

Ons Origins cutting schema combineert krachttraining met LISS (Low-Intensity Steady State Cardio) om je metabolisme te stimuleren en vetverbranding te maximaliseren terwijl spiermassa wordt behouden. Dit schema benadrukt de balans tussen intensieve weerstandstraining en cardio sessies die niet alleen helpen bij het verbranden van calorieën, maar ook bij het verbeteren van je algemene conditie om ervoor te zorgen dat je in topvorm bent voor een actieve en energieke zomer.

 

Programmaregels

Voordat je Begint

  • Plan je weegmomenten voor week 0, 4 en 8, voor accurate progressiemetingen.
  • RaveFit adviseert om op dinsdag, woensdag en donderdag je lichaamsgewicht op te meten en hier het gemiddelde van te nemen voor de meest accurate meting.   
  • Startinstellingen: Begin het schema met gewichten die uitdagend zijn maar beheersbaar, typisch rond 80% van je 1RM. Je wil je kracht zoveel mogelijk behouden tijdens de cut terwijl je de focus legt op het goed uitvoeren van de oefening.
  • Misluk je herhaaldelijk bij een bepaalde herhalingsreeks, overweeg dan het gewicht met ongeveer 5% te verlagen en focus op vorm.

 

Tijdens het Programma

  • LISS Cardio: Integreer regelmatig LISS sessies, zoals een incline walk of fietsen op een laag intensiteitsniveau voor 30-45 minuten, om de vetverbranding te verhogen zonder spierverlies te riskeren.
  • Aanpassingen en Progressie: probeer tot het uiterste te gaan tijdens elke training. Indien je merkt dat je moeite hebt om het zelfde gewicht te tillen, prioriteer dan je vorm en techniek en verlaag indien nodig het gewicht.

 

Einde Programma

  • Evaluatie: Evalueer je vooruitgang in week 8 en maak de nodige aanpassingen voor de volgende cyclus.

 

Opwarming en Cool Down

RaveFit raadt aan om je spieren goed op te warmen voor de training met de voorgestelde warm-up sets. Je eindigt standaard met een cool down periode om optimale prestaties te bevorderen en herstel te versnellen.

 

Voeding Gedurende het Programma

Zorg ervoor dat je eiwitinname hoog genoeg is; RaveFit adviseert 1.8 g eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Voor meer informatie kun je ons blog raadplegen. Zorg ervoor dat je in een calorieën tekort van ongeveer 500 kilo calorieën per dag zit. Dit betekent dat je gemiddeld per week +/- 0,5 kg zou moeten afvallen.

Tot slot is het advies om te focussen op het innemen van gezonde koolhydraten (dus geen overmatige suikers) om je kracht gedurende je cut zo veel mogelijk te behouden.

 

Afsluiting

We staan altijd klaar om je te ondersteunen. Heb je suggesties of vragen over het schema? Neem dan contact met ons op via info@ravefit.nl, of volg ons op Instagram (@ravefitnl) en TikTok (@ravefit) voor updates en community-inspiratie. Jouw steun, zoals het delen van onze community en het volgen van onze kanalen, helpt ons om te groeien en meer mensen te bereiken.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.