Nieuwe Ambassadeur: Ontmoet Tobias Rosendaal

Nieuwe Ambassadeur: Ontmoet Tobias Rosendaal

Leestijd: 4 minuten

16 september 2024 – Bij RaveFit zijn we altijd op zoek naar gepassioneerde individuen die onze visie van fitness, festivals, en een gezonde levensstijl delen. Daarom zijn we ontzettend blij om Tobias Rosendaal te verwelkomen als onze nieuwe ambassadeur. Tobias combineert zijn liefde voor krachttraining en festivals op een unieke manier. In dit interview vertelt hij meer over zijn achtergrond en waarom hij ervoor heeft gekozen om samen te werken met RaveFit. 

 

Wie ben je en waar kom je vandaan? Kun je jezelf kort voorstellen? 

" Mijn naam is Tobias Rosendaal, ik ben 24 jaar en ik kom uit de Achterhoek. Ik ben begonnen met judo toen ik 4 jaar oud was, en ik ben dit altijd blijven doen. Tot mijn 18e heb ik op hoog niveau gejudood, maar daarna ben ik gestopt met wedstrijden om te gaan werken. Rond mijn 19e begon ik met fitness, hoewel ik er destijds nog weinig vanaf wist. Toch vond ik het leuk om een nieuwe sport te ontdekken. Door de jaren heen heb ik veel geleerd, onder andere door mijn sportopleiding, waar ik fitness A en bijna B heb gehaald. Ondertussen heb ik ook powerlifting opgepikt, een sport waarin ik al aan drie wedstrijden heb deelgenomen." 

 

Hoe ben je in de fitness- en festivalniche gekomen? Kun je een tijdlijn schetsen? 

"Toen ik 19 was, begon ik serieus met fitness. Door mijn achtergrond in judo was ik al gespierd en droog, maar door gericht te trainen en op mijn voeding te letten, ontdekte ik het bulken en kwam ik 10 kilo aan. Ik leerde veel door filmpjes te kijken en samen te trainen met vrienden. Daarnaast heb ik mijn kennis verdiept tijdens mijn sportopleiding. Wat festivals betreft: toen ik 18 werd, ging ik voor het eerst naar Defqon.1, en sindsdien ben ik elk jaar naar meer festivals gegaan. Het samenspel van fitness en festivals is voor mij heel natuurlijk geworden." 

 

Wat betekent de combinatie van fitness en festivals voor jou persoonlijk? 

"Ik ben al fan van hardstyle sinds mijn 16e, maar ik mocht toen nog niet naar festivals omdat die meestal voor 18 jaar en ouder zijn. Zodra ik 18 werd, ben ik naar mijn eerste festival gegaan, en dat was meteen Defqon.1. Dat was een geweldige ervaring. Door festivals heb ik ook veel nieuwe vrienden gemaakt, mensen met wie ik nu wekelijks naar festivals ga. Festivals en fitness gaan voor mij hand in hand: fitness houdt me fysiek in vorm, terwijl festivals me de mentale ontspanning geven die ik nodig heb." 

 

Wat zijn enkele van je grootste prestaties of hoogtepunten tot nu toe? 

"In judo heb ik meerdere keren de titel Oost-Nederlands kampioen gewonnen, wat me naar het NK bracht. Daar ben ik twee keer vijfde van Nederland geworden. Ik heb ook internationale wedstrijden gedaan, waaronder in België, Duitsland, en Denemarken. Met powerlifting ben ik trots op mijn persoonlijke records: een squat van 210 kilo, een bench press van 145 kilo, en een deadlift van 245 kilo." 

 

Wat inspireert je in je werk en het dagelijks leven en hoe blijf jij gemotiveerd? 

"Wat mij motiveert, is het stellen van duidelijke doelen. Zonder doel mis ik de motivatie om consistent te blijven trainen. Daarom doe ik vaak mee aan wedstrijden, zodat ik ergens naar toe kan werken. In mijn dagelijks leven begeleid ik mensen in de sportschool om hun gezondheid en fitnessdoelen te bereiken. Daarnaast werk ik als monteur in een fabriek om extra inkomen te hebben, maar mijn passie blijft toch de sport." 

 

Wat trok je aan in RaveFit en hoe passen jouw persoonlijke waarden bij die van ons? 

"Wat me zo aantrekt in RaveFit is dat hun filosofie perfect aansluit bij mijn eigen overtuigingen. Ik houd van festivals én van sporten, en ik geloof in 100% focus als ik ergens voor ga. Zo stel ik voor bepaalde periodes specifieke doelen, zoals acht uur slaap per nacht, goed letten op voeding, hard trainen, geen alcohol, en soms zelfs ijsbaden in de winter. Dat helpt me om beter te presteren en sneller te herstellen. Deze toewijding en focus op balans passen perfect bij wat RaveFit uitdraagt." 

 

Heb je specifieke plannen of projecten waar je aan werkt en wat kunnen jouw volgers en onze community van je verwachten in de komende maanden? 

"Ik ben onlangs weer begonnen met judo en heb voor 22 september en 10 oktober twee teamtoernooien gepland. Dit zijn belangrijke wedstrijden, en als we goed presteren, kunnen we zelfs doorgaan naar het NK teams. Daarnaast hoop ik ook deel te nemen aan het NK senioren in de toekomst. Wat betreft powerlifting heb ik op 30 november of 1 december mijn volgende wedstrijd gepland, waar ik hoop een totaal van 600 kilo of meer te halen." 

 

Heb je een boodschap voor de RaveFit-volgers en je eigen fans? 

"Zorg voor een consistent trainingsschema en train elke spiergroep minstens twee keer per week om te groeien. Vergeet ook niet om genoeg slaap en eiwitten binnen te krijgen voor optimaal herstel. Blijf jezelf uitdagen, maar vergeet vooral niet te genieten van het proces! Volg me op Instagram (@tobias_rosendaal) en TikTok (@tobiasrosendaal) voor meer fitness-, judo- en festivalcontent, en vergeet niet mijn persoonlijke kortingscode TOBIAS15 te gebruiken bij je bestelling bij RaveFit!" 

 

Afsluiting 

Met Tobias aan boord kijken we ernaar uit om samen verder te groeien en onze RaveFit-community nog sterker te maken. Ben je ook geïnteresseerd om ambassadeur te worden voor RaveFit? Neem dan contact met ons op via info@ravefit.nl. Voor meer informatie kun je ook terecht in onze FAQ. We horen graag van je! 

Voor meer informatie en updates volg ons op Instagram (@ravefitnl), TikTok (@ravefit) en op onze Facebook pagina (@RaveFit). Ten slotte, vergeet natuurlijk niet om Tobiasook te volgen! 

  

RaveFit – For Our Strong Ravers! 

 

Terug naar blog